Studio Glashyttan i Åhus AB är ett familjeägt företag som ligger i sydöstra Sverige ut med kusten.
Vi arbetar med handgjord kristall av hög kvalitet.
Glashyttan grundades 1977 av paret Hanne Dreutler och Arthur Zirnsack.


Idag har Arthur Zirnsack lämnat över ansvaret till den nya "generationen" Lennart Nissmark att förvalta och utveckla studions arbete. 

Studio Glashyttan arbetar bara med kristall av hög kvalitet som framställs av oss själva. Vårt mål har alltid varit att arbeta med bästa kvalitet i hantverk, design och material och Lennart Nissmark vill fortsätta att följa sina mästare och mentorers filosofi men med en egen personlig stil och känsla. Åhus är en av Sveriges äldsta städer med ett stort kulturellt arv vid havet, det inspirerar oss att göra mästerverk.

För Lennart är glas ett förtrollande material med sina många ansikten och en stor inspiration värd all ansträngning det tar att utveckla. Att arbeta tillsammans i perfekt harmoni och forma den glödande massan till nya skapelser och designer med min egen personliga stil och känsla är en inspirerande och positiv upplevelse.

Att föra glaset in i framtiden och vara en del av en ändlös evolutionen i detta mångsidiga, inspirerande vackra material är något som alla på Studio Glashyttan vill dela med alla människor i världen och för oss är "Glas ett sätt och leva".

     

Lennart Nissmark
VD/Designer
lennart@studioglashyttan.se
044-247700

mallec.jpg      

Mallec Brandt
Ekonomi/Export/Butiksansvarig
mallec@studioglashyttan.se
044-247700

jorgen.jpg

Jörgen Roth
Produktion info@studioglashyttan.se
044-247700

Alve Lundin
Hyttlue info@studioglashyttan.se
044-247700